НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА МАСОВНОЈ ПРОЦЈЕНИ ВРИЈЕДНОСТИ НЕПОКРЕТНОСТИ У ЛАКТАШИМА

15.04.2022
image

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове и град Лакташи у понедјељак, 18. априла 2022. године, настављају активности на масовној процјени вриједности непокретности на подручју Лакташа. Наведена одлука је резултат досадашњих активности и остварених резултата у Лакташима.

 

На састанку одржаном у петак, 15. априла 2022. године, са представницима Лакташа и лицима ангажованим на спровођењу активности, дефинисане су смјернице за теренски попис непокретности, контролу пописа и анализу и обраду података.

 

Тимови на терену помоћу апликације за прикупљање података вршиће идентификацију непокретности и прикупљање неопходних података у насељеном мјесту Слатина. Према процјенама, у обухвату се налази око 3 500 објеката. Циљ пројекта је формирање свеобухватног Регистра непокретности за потребе масовне процјене вриједности непокретности.

 

Поред Лакташа, активности на масовној процјени вриједности непокретности се тренутно спроводе у Градишци, теренским пописом у градском подручју (катастарска општина Градишка 1).