ДОГОВОРЕНИ ДАЉИ КОРАЦИ У РЕАЛИЗАЦИЈИ ПИЛОТ ПРОЈЕКТА „МАСОВНА ПРОЦЈЕНА ВРИЈЕДНОСТИ НЕПОКРЕТНОСТИ“

 

Помоћник директора за економско-финансијске послове Републичке управе за геодетске и имовинско правне-послове Републике Српске (РУГИПП) и супервизор Радне групе која ради на имплементацији Пилот пројекта Масовне процјене вриједности непокретности Драган Станковић, помоћник директора за нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте РУГИПП-а Јасенко Нединић, у оквиру чијег сектора се проводи пројекат Масовне процјене вриједности непокретности, начелник Одјељења за финансије Градске управе Бања Лука Божана Шљивар и сарадник Александра Симић, те представници ЦИЛАП пројекта одржали су 24. јула 2020. године у Бањалуци радни састанак на којем су представљене досадашње активности Радне групе која ради на имплементацији Пилот пројекта Масовне процјене вриједности непокретности.

 

 

Како је један од основних услова за развој система Масовне процјене формирање ажурног Регистра непокретности, овом приликом представљена је и апликација за прикупљање података о непокретностима на терену развијена средствима ЦИЛАП пројекта. На састанку су договорени даљи кораци и временски оквир за наредне активности који обухватају, између осталог, учешће Градске управе у теренском прикупљању података и обезбеђивању контаката са предсједницима заједница етажних власника.

Представници Градске управе изразили су велико задовољство досадашњим резултатима и могућностима развијене апликације.

Посебно су истакли значај пројекта за локалну заједницу и за све грађане, те још једном потврдили своје јасну опредељеност за активно учешће у имплементацији пилот пројекта Масовне процјене вриједности непокретности. Досадашња сарадња представника РУГИПП-а, Градске управе Бања Лука, као и ЦИЛАП пројекта оцијењена је одличном.

Све активности у вези са Пилот пројектом Mасовне процјене вриједности непокретности проводе се кроз Излазну фазу ЦИЛАП пројекта.

Пројекат "Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини" - ЦИЛАП, је дугорочни пројекат чији је циљ изградња капацитета и пренос знања у циљу повећања ефикасности и поузданости процеса земљишне администрације у Босни и Херцеговини.

ЦИЛАП пројекат је планиран, описан и одобрен са циљем да подржи геодетске управе у БиХ током цијелог периода имплементације пројекта регистрације некретнина, а финансира из средстава кредита Свјетске банке.

 

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h