ОДГОВОРАН РАД ЗАСЛУЖИО ПОЗИТИВНЕ ОЦЈЕНЕ

 

Републичкa управa за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ добила је од Главне службе за ревизију јавног сектора позитивно мишљење на финансијске извјештаје за период 1.1-31.12.2018. године. Позитивно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске РУГИПП добија по други пут што је показатељ преданог рада руководства и свих запослених, али прије свега чињенице да су испоштоване и примјењене препоруке ревизора из претходних година.

 

 

У ревизорском извјештају наводи се, између осталог, да финансијски извјештаји РУГИПП-а истинито и објективно приказују, у свим материјално значајним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза на дан 31.12.2018. године; прихода, примитака, расхода и издатака, као и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор важећим у Републици Српској.

 

Напомињемо да РУГИПП има 64 организационе јединице распоређене на територији цијеле Републике Српске, као и велики број трансакција које се обављају посредством три организациона фонда и једне јединице за имплементацију пројекта Свјетске банке, а да је позитивно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора значајно и због чињенице да РУГИПП спроводи милионске набавке како за потребе властитог рада, тако и за ангажовање геодетских организација, које према Закону о премјеру и катастру, обављају дио геодетских радова.


РУГИПП реализује неколико донаторских пројеката при чему никада није било примједби на трошење новца предвиђеног за те намјене, а посебно је значајно да је надзорни тим Свјетске банке задовољан свим аспектима пројекта „Регистрација непокретности“ који спроводи РУГИПП.

 

Када је у питању усклађеност активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима са значајним законским и другим прописима за 2018. годину РУГИПП је од Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске добио мишљење с резервом и то због тога што је током 2018. године, на одређено вријеме, због повећаног обима посла било запослено 62 извршиоца на период дужи од шест мјесеци, што није у складу са чланом 50. став (3) тачка б) Закона о државним службеницима.

 

На рјешавању овог питања РУГИПП континуирано ради иако треба имати на уму да је због специфичне врсте посла, несметаног пружања услуга грађанима и пројеката које РУГИПП реализује некада немогуће ангажовање кадрова ограничити на период од шест мјесеци. 

 

РУГИПП је од Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске добио укупно шест препорука, које ће као и претходних година настојати да потпуно испоштује, те ће наставити да ради у складу са позитивним правним прописима, домаћински и економично, у интересу свих грађана Српске.

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h