ОДРЖАН САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ У СИСТЕМУ КООРДИНАЦИЈЕ ПРОЦЕСА ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА У БиХ

05.03.2021
image

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове (РУГИПП), који су  чланови радних група за европске интеграције у систему координације процеса европских интеграција у БиХ испред  Управе, и представници Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, одржали су данас, 05.03. 2021. године, у Бањалуци, састанак у вези са израдом Програма интегрисања БиХ у ЕУ.

С обзиром, да је у току израда Програма интегрисања БиХ у ЕУ, на састанку је закључено да ће представници РУГИПП-а у радним групама наставити са активним учешћем  у овој области.

Такође, Влада Републике Српске задужила је институције Републике Српске да активно учествују у процесу програмирања акционих докумената за ИПА 3 за 2021. и 2022. годину, у сарадњи и координацији са Министарством за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, о чему је било ријечи и на овом састанку.  

Састанку су присуствовали в.д. помоћника директора за нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте Јасенко Нединић, начелник Одјељења за нормативне послове и европске интеграције  Даниела Домазет,  те запослени  у Управи који су именовани у радне групе, као и  в.д. помоћникa министра за европске интеграције Саша Јоветић са сарадницима.