ПРЕДСТАВНИЦИ РУГИПП-а УЧЕСТВОВАЛИ НА САВЈЕТОВАЊУ ПРАВНИКА ''БУДВАНСКИ ПРАВНИЧКИ ДАНИ 2024.''

10.06.2024
image

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) присуствовали су на XXVII Савјетовању правника''Будвански правнички дани 2024.'' на тему ''Спорна питања савременог права'',  која се одржала у периоду од 07.-11. јуна 2024. године у хотелу Медитеран, Будва-Бечићи, Црна Гора.

Излагање током отварања Савјетовања правника одржао је Проф. др Миодраг Орлић, почасни предсједник удружења правника Србије (УПС) на тему ''Српски грађански законик из 1884. године, поводом 180. година од његовог доношења''.

Током савјетовања обрађено је преко 30 тема из свих области права, те су се организовали округли столови на којима се дискутовало о темама, као што су: разматрање преднацрта Грађанског закона-дио о стварним правима, унапређење равноправних односа и отворена питања кривичног права, као и актуелна питања и спорна питања савременог законодавства и правосуђа.

На савјетовању, које је реализовано у организацији Савеза удружења правника Србије и Републике Српске, предавачи су били еминентни стручњаци из различитих области права – професори правних факултета, као и професори Правног факултета Универзитета у Бањалуци, судије, адвокати, нотари.

На XXVII Савјетовању правника ''Будвански правнички дани 2024.'' је потписан Уговор о сарадњи удружења правника Србије и Републике Српске, те и да од сада наступају заједно.