НОВА ЕРА САРАДЊЕ ГЕОДЕТСКИХ УПРАВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СРБИЈЕ

08.06.2024
image

У оквиру манифестације “Један народ, један сабор - Србија и Српска”, директор Републичке управе за геодтеске и имовинско-правне послове (РУГИПП) мр Драган Станковић састао се са директором Републичког геодетског завода (РГЗ) мр Борком Драшковићем.

На састанку су директори Станковић и Драшковић разговарали о пројектима од заједничког интереса, истичући важност међусобне сарадње као кључног елемента за јачање јединства и солидарности српског народа у Србији и Републици Српској. Обје стране су изразиле задовољство досадашњим резултатима и договориле се да додатно интензивирају сарадњу у предстојећем периоду.

Досадашња сарадња између  РУГИПП-а и РГЗ-а оцијењена је као веома успјешна, са плановима да се подигне на још виши ниво кроз размјену најбољих пракси и информација. Ово ће унаприједити геодетске и имовинско-правне услуге и послужити као добар примјер јединства и братске сарадње, која је основа заједничког напретка.

Сарадња између Републике Српске и Србије обухвата заједничке пројекте из области процјене непокретности, дигиталног архива, ГНСС технологија и геодетских послова у пограничном подручју. Ови пројекти ће додатно ојачати партнерство и унаприједити услуге које пружају ове двије институције.

Овај важан корак означава нову еру сарадње и јединства српског народа, додатно учвршћујући везе између Републике Српске и Србије.

Поред радног састнка Станковић и Драшковић присуствовали су молебану у Храму светог Саве на Врачару. Молебан за Републику Српску и Србију служили су патријарх и епископ, уз кратку бесједу Његове Светости патријиарха српског Порфирија.

Овом духовном обреду присуствовали су званичници највиших институција Републике Српске и Србије, поводом првог свесрпског сабора који се данас одржава у Београду.