ПРЕДСТАВНИЦИ РУГИПП-А НА 7. САВЈЕТОВАЊУ ИЗ ПРЕКРШАЈНОПРАВНЕ ОБЛАСТИ

31.05.2024
image

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) присуствовали су 7. Савјетовању из прекршајноправне области (Савјетовање) које је организовало Удружење судија Републике Српске у периоду од 29 до 31. маја 2024. године у Бијељини.

Седмо по реду Савјетовање обухватило је актуелне теме прекршајног законодавства у БиХ, а предавачи су искусне судије из Републике Српске, Федерације БиХ и Словеније, универзитетски професори, тужиоци и судски вјештаци и други представници из ове области.

У уводном обраћању присутнима су се обратили Велимир Нинковић, предсједник Управног одбора Удружења судија Републике Српске, Срђан Форца, члан Високог судског и тужилачког савјета и Слободан Зец, директор Центра за едукацију судија и јавних тужилаца Републике Српске.  

Током трајања Савјетовања учесници су имали прилику да чују искуства и судске праксе у вези са прекршајним законодавством.

У име Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове 7. Савјетовању из прекршајоноправне области присуствовали су Дејан Ђукановић, помоћник директора за послове надзора, Борис Крчмар, помоћник директора за правне, кадровске и опште послове и Миленко Сарић, начелник Одјељења за другостепени поступак у оснивању и одржавању катастра непокретности.