ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ТОКОМ СТУДИЈСКЕ ПОСЈЕТЕ ПОСЈЕТИЛА ПОРЕСКУ УПРАВУ КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ

28.05.2024
image

Током студијске посјете Краљевини Шведске која је организована у оквиру пројекта „Дигитално унапређење управљања земљиштем за европску будућност БиХ“ – ДЕЛЕФ, делегација Републике Српске коју предводи директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове мр Драган Станковић посјетила је данас, 28. маја 2024. године Пореску управу Краљевине Шведске у Штокхолму.

Том приликом представљена је веома добра међуинституционална сарадња Геодетске управе Лантматериет и Пореске управе у Краљевини Шведској.

Међуинституционална сарадња ове двије институције је од изузетног значаја при креирању и успостави процедура за процјену вриједности непокретности, као и за правично утврђивање пореза на непокретности.

Ова посјета Пореској управи Краљевине Шведске је од великог значаја, имајући у виду да РУГИПП интензивно ради на припремним активностима за успостављање систем масовне процјене вриједности непокретности у Републици Српској.

Студијска посјета Краљевини Шведске траје у периоду од 26. до 29. маја 2024. године и чланови делегације из Републике Српске поред директора РУГИПП-а су градоначелник Града Лакташи Мирослав Бојић, помоћник директора за утврђивање поријекла имовине и посебног пореза на имовину у Пореској управи Републике Српске Жељко Вучић и помоћник директора за европске интеграције, међународне пројекте и послове тржишта непокретности у РУГИПП-у Јасенко Нединић.