СТУДЕНТИМА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БАЊОЈ ЛУЦИ ДОДЈЕЉЕНИ СЕРТИФИКАТИ

26.11.2020
image

Замјеник директора Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове (РУГИПП) Срђан Радуљ и продекан за наставу Правног факултета Универзитета у Бањој Луци Зоран Васиљевић уручили су данас, 25.11.2020. године,  студентима Правног факултета Универзитета у Бањој Луци цертификате о успјешно обављеној стручној пракси у РУГИПП-у.

Стручну праксу током које су упознати са са радом и функционисањем РУГИПП-а и његовим мјестом и улогом у систему органа управе у Републици Српској, обављали су  студенти треће и четврте године основних студија, те апсолвенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци од 27. јула до 28. августа 2020. године у Подручној јединици Бања Лука, односно у подручној јединици града или општине према пребивалишту студента.

Пракса је трајала 15 радних дана у континуитету према избору студента. 

Студентима су презентоване информације о јавним евиденцијама које води РУГИПП, као и изводима из тих евиденција. Током тронедељне праксе студенти су имали прилике упознати се и са  свим радним процесима у подручним јединицама,  радом писарнице, начином вођења земљишно-књижне и катастарске евиденције, затим катастром непокретности, књигом уложених уговора о откупу станова, пословних простора и гаража, као  и другим евиденцијама о непокретностима и рјешавању имовинско-правних односа.

Конкурс  за обављање стручне праксе у РУГИПП-у расписан је на основу Споразума о сарадњи између Правног факултета Универзитета у Бањој Луци и РУГИПП-а. Ово је трећа година заредом да су студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци обављали стручну праксу у РУГИПП-у.