СТАНКОВИЋ И МРША ОДРЖАЛИ САСТАНАК У ВЕЗИ НАЦРТА ЗАКОНА

30.03.2023
image

У сједишту Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) данас је одржан састанак директора РУГИПП-а мр Драгана Станковића и предсједника Адвокатске коморе Републике Српске (Комора) Далибора Мрше.

На састанку је разговарано о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске, који је Народна скупштина Републике Српске усвојила на Петој редовној сједници одржаној дана, 08.02.2023. године уз закључак да се у року од 60 дана одржи јавна расправа.

РУГИПП је у протеклом периоду одржао јавне расправе у вези са Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске у Бијељини, Добоју, Источном Новом Сарајеву, Требињу и Лакташима, на којим су активно учешће узели и адвокати из тих регија.

Обзиром на досадашњу добру сарадњу Коморе и РУГИПП-а, директор РУГИПП-а мр Драган Станковић иницирао је састанак са руководством Коморе ради разматрања њихових приједлога у вези измјена Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске.

На састанку су изнесени одређени приједлози од стране Коморе у вези са измјенама Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске и радна група за израду Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске има задатак да све примједбе и приједлоге са овог састанка, а наравно и са јавних расправа, детаљно анализира и у складу са тим изради Приједлог закона, такође на састанку је закључено да један члан Коморе буде и члан радне групе за израду Приједлога закона, нагласио је Станковић.

Састанку су присуствовали и вршилац дужности помоћника директора за оснивање и одржавање катастра непокретности Александар Деурић, вршилац дужности директора за послове надзора Дејан Ђукановић, начелник одјељења за нормативне послове и европске интеграције Даниела Домазет, начелник одјељења за другостепни поступак у оснивању и одржавању катастра непокретности Татјана Ђуђић Савановић, виши стручни сарадник за геодетске послове Данило Давидовић и адвокати Срђан Радуљ, Горан Широњић и Јована Пушац.