У ТРЕБИЊУ ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕМЈЕРУ И КАТАСТРУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14.03.2023
image

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове организовала је данас у Требињу јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је на Петој редовној сједници, одржаној 8.2.2023.године Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске и донијела закључак да се у року од 60 дана одржи јавна расправа. 

У складу са наведеним, РУГИПП је организовала у Требињу четврту у низу јавних расправа у вези са овим нацртом. РУГИПП је објавила позив за одржавање јавне расправе у Требињу  о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске у дневним новинама и на сајту РУГИПП-а и упутила позив за учешће на јавној расправи свим релевантним институцијама и заинтересованим лицима. 

Јавној расправи присуствовали су запослени у подручним јединицама Требиње, Фоча, Билећа,  Гацко, Љубиње, Берковићи, Невесиње, Источни Мостар, представници приватних геодетских организација, Правобранилаштва Републике Српске Сједиште замјеника Требиње, Адвокатске коморе Републике Српске, јединица локалне самоуправе и јавних предузећа.

Нареднa јавнa расправa о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру одржаће се у четвртак, 23.3.2023. године за бањалучку регију.