У ДОБОЈУ ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕМЈЕРУ И КАТАСТРУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

07.03.2023
image

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове организовала је данас у Добоју јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је на Петој редовној сједници, одржаној 8.2.2023.године Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске и донијела закључак да се у року од 60 дана одржи јавна расправа. 

У складу са наведеним, РУГИПП је организовала у Добоју другу у низу јавних расправа у вези са овим нацртом. РУГИПП је објавила позив за одржавање јавне расправе у Добоју о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске у дневним новинама и на сајту РУГИПП-а и упутила позив за учешће на јавној расправи свим релевантним институцијама и заинтересованим лицима. 

Јавној расправи у Добоју присуствовали су запослени у подручним јединицама Добој,Теслић, Дервента, Србац, Станари, Пелагићево, Шамац, Брод, Модрича, Прњавор, представници приватних геодетских организација, Правобранилаштва Републике Српске Сједиште замјеника Добој, Адвокатске коморе Републике Српске, јединица локалне самоуправе и јавних предузећа.

Наредни термин одржавања јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру одржаће се у петак, 10.3.2023. године у Источном Сарајеву, у великој скупштинској сали.