ДЕЛЕГАЦИЈА РУГИПП-а У БЕОГРАДУ ПРИСУСТВОВАЛА САСТАНКУ У ВЕЗИ СА ПРУЖАЊЕМ СТРУЧНЕ ПРАВНЕ ПОМОЋИ ЛИЦИМА КОЈА ПОЛАЖУ ПРАВО НА НЕПОКРЕТНОСТИ У ФБиХ

07.02.2023
image

Делегација Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) у оквиру провођења активности на реализацији Закључка Владе Републике Српске број 04/1-012-2-1360/22 од 21.04.2022.године, присуствовала је 06.02.2023. године састанку у Београду који је одржан у организацији Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије.

Састанку су присуствовали в. д. помоћника директора за оснивање и одржавање катастра непокретности Александар Деурић, секретар канцеларија за пружање правне помоћи Достана Шулић и координатор канцеларија за пружање правне помоћи Ђорђе Радановић.

Састанком је предсједавао замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне Скупштине Србије Милимир Вујадиновић, директор Управе за дијаспору и Србе у региону Владе Србије Арно Гујон, директор Фонда за помоћ Србима у региону Владе Војводине Александар Ђедовац, представници Комесаријата за избеглице и миграције Владе Србије, представници локалних самоуправа и организација лица која полажу права на непокретности  у Федерацији БиХ.

На састанку су усаглашени ставови о потреби провођења даљих активности у вези са пружањем стручне правне помоћи за лица која полажу право на непокретности  у ФБиХ.