ПОВЕЋАН БРОЈ ТИМОВА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈУ ЗА ПОТРЕБЕ ИЗГРАДЊЕ АУТО-ПУТА БАЊАЛУКА-ПРИЈЕДОР

22.07.2022
image

Вршилац дужности помоћника директора за оснивање и одржавање катастра непокретности у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Александар Деурић заједно са својим сарадницима одржао је данас у сједишту Управе састанак са тимовима који раде на рјешавњу имовинско-правних односа у поступку експропријације за потребе изградње ауто-пута Бањалука – Приједор.

На састанку је анализирано досадашње стање у рјешавању имовинско-правних односа у поступку експропријације непокретности на административној територији града Бања Лука за потребе изградње ауто-пута Бањалука – Приједор. Такође, на састанку су договрене смјернице за даља поступања у пословима експропријације за потребе изградње ауто-пута.

В.д.помоћника директора за оснивање и одржавање катастра непокретности у РУГИПП-у Александар Деурић истанакао је да је рјешавање имовинско-правних односа у поступку експропријације за изградњу ауто-пута Бањалука - Приједор полазна основа за овај велики капитални пројекат, те да је потребно убрзати рјешавање имовинско-правних односа.

Број тимова за послове експропријације, које чине дипломирани правник и геодетски стручњак,  повећан је са пет на осам и у наредном периоду ће њихов рад бити организован тако да се убрза рјешавање имовниско-правних односа у поступку експропријације за изградњу ауто-пута.

РУГИПП је послове експропијације за изградњу мреже ауто-путева у Републици Српској сврстао у примарне послове. Изградња ауто-пута Бања Лука - Приједор је капитални пројекат и од стратешког је значаја за развој Републике Српске.

Састанку су присуствовали Перо Босић, начелник Одјељења за оснивање катастра непокретности, Даниела Домазет, начелник Одјељења за експропријацију, Бојан Нинчић, начелник Одјељења за одржавање катастра непокретности, Миленко Сарић, начелник Одјељења за другостепени поступак у оснивању и одржавању катастра непокретности и чланови тимова за експропријацију дионице ауто-пута Бања Лука - Приједор.