ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА НОТАРСКЕ КОМОРЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

19.07.2022
image

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП)  и Нотарске коморе Републике Српске разговарали су данас у Бањалуци о досадашњој сарадњи и превазилажењу проблема у вези са попуњавањем упитника за Регистар цијена непокретности који води РУГИПП.

Договорено је да РУГИПП покуша изнаћи рјешење кроз измјене и допуне подзаконских аката које би додатно регулисале ову област, односно које би дефинисало да су нотари и њихове странке обавезни попунити упитник за Регистар цијена непокретности приликом склапања уговора.

Током састанка договорено да је да РУГИПП достави Нотарској комори инструкције о плаћању својих услуга у свим подручним  јединицама и канцеларијама, а  Нотарска комора да обавијести све нотаре да раде једнобразно када су у питању уписи у јавне евиденције.

Овом приликом истакнута је потреба за унапређењем сарадње РУГИПП-а и Нотарске коморе Републике Српске с примарним циљем заштите имовине грађана и остваривања њихових права.

Састанку су присуствовали в.д. помоћника директора за међународне пројекте, фондове и донације РУГИПП –а Јасенко Нединић, шеф Подручне јединице Бањалука Милош Аћић, предсједник Нотарске коморе Републике Српске Слада Ивелић и нотар Драгица Ристић.