НАСТАВАК АКТИВНОСТИ У ВЕЗИ РЈЕШАВАЊА ИМОВИНСКО-ПРАВНИХ ОДНОСА ЗА АУТО-ПУТ БАЊАЛУКА - ПРИЈЕДОР

13.07.2022
image

У сједишту Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) у Бањалуци данас је одржан радни састанак у вези наставка сарадње са свим релевантним учесницима ради изградње дионице ауто-пута Бањалука – Приједор.

Током састанка било је ријечи о наставку рјешавања имовинско-правних односа за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор. Договорено је да је потребно убрзати рјешавање имовинско-правних односа за изградњу наведене дионице ауто-пута.

Александар Деурић, вршилац дужности помоћника директора за оснивање и одржавање катастра непокретности у РУГИПП-у рекао је на састанку да ће РУГИПП  у наредном периоду повећати број тимова за рјешавање имовинско-правних односа како би реализација капиталних пројеката, као што је изградња ауто-пута Бањалука – Приједор, текла у складу са планираним роковима, јер је изградња ауто-пута капитални пројекат од стратешког значаја за развој Републике Српске.

Састанку су поред запоселних у РУГИПП-у присуствовали преставници Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, затим представници кинеске комапније, Правобранилаштва Републике Српске и Аутопутева Републике Српске.