СТРУЧНА ПРАКСА У РУГИПП-у ЗА СТУДЕНТЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

23.06.2022
image

У Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) у четвртак, 23. јуна 2022. године одржан је припремни састанак за обављање стручне праксе за студенте завршних година Правног факултета Универзитета у Бањалуци.

На састанку су присуствовали вршилац дужности помоћника  директора за правне, кадровске и опште послове Борис Крчмар, начелник Одјељења за допунски премјер у оснивању катастра непокретности Жељка Милинковић, проф. др Раденко Јотановић са Правног факултета Универзитета у Бањалуци и студенти треће и четврте године основних студија, те апсолвенти Правног факултета.

В.д. помоћника директора за правне, кадровске и опште послове Борис Крчмар представио је студентима дјелокруг рада РУГИПП-а као и програм стручне праксе коју ће обављати у подручним јединицама  РУГИПП-а.

Начелник Одјељења за допунски премјер у оснивању катастра непокретности Жељка Милинковић представила је студентима законску регулативу која се примјењује у РУГИПП-у, те покретање и вођење управног поступка.  

Студенти ће обавити стручну праксу у подручним јединицама РУГИПП-а према мјесту пребивалишта у трајању од 15 радних дана, у период од 25. јула до 30. септембра, након чега ће им бити додијељени цертификати.