PREDSTAVNICI RUGIPP-a UČESTVOVALI NA SAVJETOVANJU PRAVNIKA ''BUDVANSKI PRAVNIČKI DANI 2024.''

10.06.2024
image

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) prisustvovali su na XXVII Savjetovanju pravnika''Budvanski pravnički dani 2024.'' na temu ''Sporna pitanja savremenog prava'',  koja se održala u periodu od 07.-11. juna 2024. godine u hotelu Mediteran, Budva-Bečići, Crna Gora.

Izlaganje tokom otvaranja Savjetovanja pravnika održao je Prof. dr Miodrag Orlić, počasni predsjednik udruženja pravnika Srbije (UPS) na temu ''Srpski građanski zakonik iz 1884. godine, povodom 180. godina od njegovog donošenja''.

Tokom savjetovanja obrađeno je preko 30 tema iz svih oblasti prava, te su se organizovali okrugli stolovi na kojima se diskutovalo o temama, kao što su: razmatranje prednacrta Građanskog zakona-dio o stvarnim pravima, unapređenje ravnopravnih odnosa i otvorena pitanja krivičnog prava, kao i aktuelna pitanja i sporna pitanja savremenog zakonodavstva i pravosuđa.

Na savjetovanju, koje je realizovano u organizaciji Saveza udruženja pravnika Srbije i Republike Srpske, predavači su bili eminentni stručnjaci iz različitih oblasti prava – profesori pravnih fakulteta, kao i profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, sudije, advokati, notari.

Na XXVII Savjetovanju pravnika ''Budvanski pravnički dani 2024.'' je potpisan Ugovor o saradnji udruženja pravnika Srbije i Republike Srpske, te i da od sada nastupaju zajedno.