RUGIPP NA REGIONALNOM SASTANKU O ZEMLJIŠNOJ UPRAVI KAO INSTRUMENTU ZA KLIMATSKE ADAPTACIJE I KONTROLU RIZIKA OD PRIRODNIH NEPOGODA U BEČU

28.04.2023
image

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) učestvuju  od 26. do 28. aprila 2023. godine u Regionalnom sastanku o zemljišnoj upravi kao instrumentu za klimatske adaptacije i kontrolu rizika od prirodnih nepogoda u Beču, Austrija, koji organizuje Svjetska banka.

Tokom dvodnevne radionice razmjenjena su iskustva regionalnih geodetskih uprava  u procesu adaptacije klimatskih promjena.

Predstavljene su ključne institucije i dokumenti koji se bave borbom protiv klimatskih promjena  i kontrolom rizika od prirodnih nepogoda, te planirane aktivnosti i projekti.

Ovaj sastanak organizovan je da bi predstavnici regionalnih vlada i drugi partneri podijelili  iskustva iz primjene zemljišne uprave, kao i druge geoprostorne podatke kako bi podržali inicijativu koja cilja na adaptaciju klimatskih promjena i kontrolu rizika od prirodnih nepogoda.

U sastanku učestvuju v.d. pomoćnika direktora za međunarodne projekte, fondove i donacije RUGIPP-a  Jasenko Nedinić, stručni savjetnik za ekonomsko - finansijske poslove Đorđe Bogojević i viši stručni saradnik za osnovne geodetske radove  RUGIPP-a Tatjana Sarajlić.