U TREBINJU ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREMJERU I KATASTRU REPUBLIKE SRPSKE

14.03.2023
image

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove organizovala je danas u Trebinju javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Petoj redovnoj sjednici, održanoj 8.2.2023.godine Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske i donijela zaključak da se u roku od 60 dana održi javna rasprava. 

U skladu sa navedenim, RUGIPP je organizovala u Trebinju četvrtu u nizu javnih rasprava u vezi sa ovim nacrtom. RUGIPP je objavila poziv za održavanje javne rasprave u Trebinju  o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske u dnevnim novinama i na sajtu RUGIPP-a i uputila poziv za učešće na javnoj raspravi svim relevantnim institucijama i zainteresovanim licima. 

Javnoj raspravi prisustvovali su zaposleni u područnim jedinicama Trebinje, Foča, Bileća,  Gacko, Ljubinje, Berkovići, Nevesinje, Istočni Mostar, predstavnici privatnih geodetskih organizacija, Pravobranilaštva Republike Srpske Sjedište zamjenika Trebinje, Advokatske komore Republike Srpske, jedinica lokalne samouprave i javnih preduzeća.

Naredna javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru održaće se u četvrtak, 23.3.2023. godine za banjalučku regiju.