ODRŽAN SASTANAK DIREKTORA REPUBLIČKE I FEDERALNE GEODETSKE UPRAVE

31.01.2023
image

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) mr Dragan Stanković i direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU) Željko Obradović održali su danas sastanak u sjedištu Uprave u Banjaluci.

Na sastanku je razgovarano o razmjeni zemljišno-knjižnih i katastarskih evidencija koje vode uprave i o mogućnosti da se na entitetskom nivou formiraju komisije za razmjenu tih evidencija.

Pored toga razgovarano je o međunarodnim projektima iz geodetske oblasti i imovinsko-pravnih poslova koje realizuju entitetske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, kao i o pružanju usluga iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom.

Sastanku su prisustvovali v.d. pomoćnika direktora RUGIPP-a za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti Aleksandar Deurić, v.d. pomoćnika direktora RUGIPP-a za međunarodne projekte, fondove i donacije Jasenko Nedinić, Denis Tubačić, pomoćnik direktora FGU za upravljanje projektima iz programa javnih investicija i Sead Hodžić, pomoćnik direktora FGU za premjer, kartografiju i komasaciju zemljišta.