RUGIPP NA 14. REGIONALNOJ KONFERENCIJI O KATASTARU I INFRASTRUKTURI PROSTORNIH PODATAKA U SLOVENIJI

22.09.2022
image

V. d. pomoćnika direktora za međunarodne projekte, fondove i donacije Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Jasenko Nedinić učestvuju u radu 14. Regionalne konferencije o katastaru i infrastrukturi prostornih podataka u Velenju i Laškom u Sloveniji.

Nedinić je učesnike konferencije upoznao sa organizacijom i nadležnostima Uprave, te glavnim aktivnostima na kojima ona radi.  

On je naglasio da RUGIPP trenutno radi na uspostavljanju nove i jedinstvene katastarske evidencije, katastarskom premjeru, poboljšanju Geoportala, DMS-a, e-katastra Republike Srpske i e-servisa i usluga, ali i na masovnoj procjeni vrijednosti nepokretnosti i nabavci zgrade Arhiva.

„RUGIPP sve vrijeme pruža i podršku provođenju kapitalnih investicija i projekata u Republici Srpskoj, kao što su izgradnja autoputeva i gasovoda, te novi regionalni i međunarodni projekti. U avgustu smo započeli i novu medijsku kampanja podizanja svijesti javnosti o aktivnostima i rezultatima RUGIPP-a“, pojasnio je Nedinić.  

U radu 14. Regionalne konferencije o katastaru i infrastrukturi prostornih podataka u Velenju i Laškom u Sloveniji, koja se održava 21. i 22. septembra 2022. godine, učestvuju i predstavnici Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Albanije, Holandije, Švedske, Bugarske, Belgije  i SAD-a.