ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA NOTARSKE KOMORE REPUBLIKE SRPSKE

19.07.2022
image

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP)  i Notarske komore Republike Srpske razgovarali su danas u Banjaluci o dosadašnjoj saradnji i prevazilaženju problema u vezi sa popunjavanjem upitnika za Registar cijena nepokretnosti koji vodi RUGIPP.

Dogovoreno je da RUGIPP pokuša iznaći rješenje kroz izmjene i dopune podzakonskih akata koje bi dodatno regulisale ovu oblast, odnosno koje bi definisalo da su notari i njihove stranke obavezni popuniti upitnik za Registar cijena nepokretnosti prilikom sklapanja ugovora.

Tokom sastanka dogovoreno da je da RUGIPP dostavi Notarskoj komori instrukcije o plaćanju svojih usluga u svim područnim  jedinicama i kancelarijama, a  Notarska komora da obavijesti sve notare da rade jednobrazno kada su u pitanju upisi u javne evidencije.

Ovom prilikom istaknuta je potreba za unapređenjem saradnje RUGIPP-a i Notarske komore Republike Srpske s primarnim ciljem zaštite imovine građana i ostvarivanja njihovih prava.

Sastanku su prisustvovali v.d. pomoćnika direktora za međunarodne projekte, fondove i donacije RUGIPP –a Jasenko Nedinić, šef Područne jedinice Banjaluka Miloš Aćić, predsjednik Notarske komore Republike Srpske Slada Ivelić i notar Dragica Ristić.