NASTAVAK AKTIVNOSTI U VEZI RJEŠAVANJA IMOVINSKO-PRAVNIH ODNOSA ZA AUTO-PUT BANJALUKA - PRIJEDOR

13.07.2022
image

U sjedištu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) u Banjaluci danas je održan radni sastanak u vezi nastavka saradnje sa svim relevantnim učesnicima radi izgradnje dionice auto-puta Banjaluka – Prijedor.

Tokom sastanka bilo je riječi o nastavku rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor. Dogovoreno je da je potrebno ubrzati rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju navedene dionice auto-puta.

Aleksandar Deurić, vršilac dužnosti pomoćnika direktora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti u RUGIPP-u rekao je na sastanku da će RUGIPP  u narednom periodu povećati broj timova za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi realizacija kapitalnih projekata, kao što je izgradnja auto-puta Banjaluka – Prijedor, tekla u skladu sa planiranim rokovima, jer je izgradnja auto-puta kapitalni projekat od strateškog značaja za razvoj Republike Srpske.

Sastanku su pored zaposelnih u RUGIPP-u prisustvovali prestavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, zatim predstavnici kineske komapnije, Pravobranilaštva Republike Srpske i Autoputeva Republike Srpske.