СТРАТЕШКА УПОТРЕБА ИТ ТЕХНОЛОГИЈА У РАДУ РУГИПП-а

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) организовала је 25. априла 2019. године у Бањалуци састанак представника укупно 15 републичких институција како би се утврдиле потребе и могућности израде електронских сервиса базираних на геопросторним подацима.  

 

Захваљујући оваквим сервисима, обезбиједила би се бржа институционална размјена података, а било би могуће пружити велики број услуга и то електронским путем.

 

Директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић у уводном обраћању нагласила је да је размјена података и израда електронских сервиса начин да се убраза размјена информација и смање трошкови.

 

„Крајњи циљ је да грађани на што лакши, једноставнији и јефтинији начин дођу до података којима располажу и РУГИПП и друге институције, те да омогућимо пружање услуга као што је електронско издавање грађевинских дозвола“, истакла је Предраговићева.

 

Помоћник директора РУГИПП-а за информационе технологије катастра непокретности Станко Свитлица нагласио је да РУГИПП креира стратешки документ употребе информационих технологија у свом раду и то за наредни десетогодишњи период.

 

„У овом пројекту смо идентификовали заинтересоване стране, а то свакако јесу министарства у Влади и друге институције Српске од којих желимо да чујемо шта им је то стварно потребно односно шта би им било корисно када је питању рад РУГИПП-а“, истакао је Свитлица.

 

Састанку одржаном у просторијама РУГИПП-а у Бањалуци осим представника домаћина састанка  присуствовали су и представници судова, министарстава: финансија; унутрашњих послова; управе и локалне самоуправе; пољопривреде, шумарства и водопривреде; правде; за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво; енергетике и рударства; привреде и предузетништва; за просторно уређење, грађевинарство и екологију, али и Пореске управе, Завода за статистику, Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге  и Републичке управе цивилне заштите.

 

Учесницима састанка представљен је електронски образац у којем зaинтересоване институције требају уписати којим подацима располажу, који су им потребни у раду и који сервиси би требало да се израде.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h