СТУДЕНТИ ПРАВА ЗАПОЧЕЛИ СТРУЧНУ ПРАКСУ У РУГИПП-у

 

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржали су 20. јуна 2019. године студентима Правног факултета Универзитета у Бањалуци припремно предавање за студијску праксу коју ће студенти током љетњих мјесеци обавити РУГИПП-у.

 

 

На овај начин започео је програм стручне праксе коју ће укупно 16 студената свих циклуса студија права обавити у подручним јединицама РУГИПП-а у Бањалуци, Лакташима, Челинцу, Котор Вароши, Прњавору и Љубињу.

 

Присутне студенте на припремном предавању, у име руководства РУГИПП-а, поздравио је замјеник директора Срђан Радуљ, док су о надлежностима РУГИПП-а, као и тренутним активностима на успостављању катастра непокретности говорили начелник Одјељења за другостепени поступак Миленко Сарић и виши стручни сарадник за другостепени поступак Срђан Јокић.

 

Припремном предавању присуствовали су и професор Раденко Јотановић и асистент Босиљка Чубриловић са Правног факултета Универзитета у Бањалуци.

 

Током праксе у трајању од 15 радних дана у РУГИПП-у, будући правници ће имати прилику да се конкретније упознају са радом писарнице, начином вођења земљишно-књижне и катастарске евиденције, као и катастра непокретности и књиге уложених уговора о откупу станова, пословних простора и гаража. Највише времена, током праксе, биће посвећено имовинско-правним пословима.

 

Подсјећамо да РУГИПП и Правни факултет Универзитета у Бањалуци имају потписан споразум о сарадњи којим је између осталог предвиђено и обављање стручне праксе за студенте.  Према истом споразуму студенти су и током 2018. године обавили стручну праксу у РУГИПП-у.

 

Стручна пракса у РУГИПП-у омогућена је и студентима права Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, али и студентима геодезије Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањалуци са којима РУГИПП такође има потписане споразуме о сарадњи. 

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h