СТУДЕНТИМА ГЕОДЕЗИЈЕ ОМОГУЋЕНА ПРАКСА У РУГИПП-у

 

Вршилац дужности директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић и декан Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањалуци Бранкица Милојевић потписали су 15. децембра 2017. године у Бањалуци споразум о сарадњи Управе и факултета.

 

Споразумом се дефинишу општи оквири, облици и видови научне, наставне и стручне сарадње између страна потписница, а најмање једном годишње ће се утврђивати програм реализације сарадње за текућу годину.

 

Споразумом је предвиђена размјена искустава и достигнућа у научном, стручном и наставном (образовном) раду, заједничка организација и реализација научних и стручних истраживања, заједнички рад на издавању научних и стручних монографија, организовању и учешћу на научним и стручним симпозијумима, конференцијама и семинарима у земљи и иностранству, те пружање помоћи научним и стручним радницима за потребе научно-истраживачког рада.

 

Према потписаном споразуму Управа и Факултет сарађиваће и на рјешавању конкретних стучних задатака, на изради и праћењу реализације стратешких, програмско-планских и нормативних аката, у примјени теоретских сазнања у пракси и обуци кадрова, кориштењу инструмената, опреме, софтвера, података, геодетских подлога и разних геодетско-топографских материјала за потребе наставног процеса, у организовању стручне праксе за студенате, те на реализацији стручних посјета институцијама у земљи и иностранству у оквиру образовања и организацији заједничких стручних предавања.

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове и раније је сарађивала са Архитектонско-грађевинско-геодетским факултетом, а најбољи студенти прве генерације на одсјеку геодезија су добили прилику да одраде приправнички стаж у овој Управи.

 

Споразум о сарадњи између Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове и Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета накнадно ће потписати и вршилац дужности ректора Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

 

Сличан споразум о сарадњи, у наредном периоду требао би да буде потписан и са Правним факултетом Универзитета у Бањалуци.

 

 ГАЛЕРИЈА СЛИКА

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h