Едукација за чланове Комисија за излагање података на јавни увид

У малој сали Електротехничког факултета у Источном Новом Сарајеву 29. и 30.08.2013. године одржана је едукација за запослене Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове у подручним јединицама Источно Ново Сарајево, Пале, Источни Стари Град, Рогатица, Хан Пијесак, Источна Илиџа и подручној канцеларији Трново, који ће учествовати у комисијама за излагање података на јвани увид за оснивање катастра непокретности.


На предавањима одржаним током ова два дана обрађене су сљедеће теме из правне области: припреме за излагање на јавни увид података о непокретностима – комплетан поступак од израде елабората до доношење рјешења, рјешавање имовинско-правних односа као претходног питања код успоставе јединствене евиденције непокретности и права на непокретностима, као и формирање и одржавање катастра непокретности. Из геодетске области обрађене су теме: методе и технологије израде елабората за излагање (израда привремене базе података о непокретностима), поступак излагања података премјера и катастарских класирања и утврђивање права на непокретностима, формирање катастра непокретности (израда базе података).
 

Предавачи су били чланови менаџмента Републичке управе за гоедетске и имовинско-правне послове и то: др Мирко Стојчиновић, стручни савјетник за правне послове, Дарко Мишковић, стручни савјетник за геодетске послове, Велибор Витор, начелник Одјељења за геодетско-информациони систем (ГИС) и информациони систем Управе (ИСУ), Драган Ђерић, начелник Одјељења за надзор у Сектору за оснивање и одржавање катастра непокретности, Алекасндар Деурић, начелник Одјељења за другостепени поступак, Ненад Бајић, начелник Одјељења за експропријацију и Милена Броћета Масларић, виши сарадник колегијума.

У наредном прериоду планирано је да се одржи едукација у Зворнику и Требињу, чиме ће бити завршен први циклус едукације, након чега ће бити израђена брошура у вези са темама које су обрађене током одржавања свих едукација у вези са излагањем података на јавни увид у постпуку оснивања катастра непокретности.Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h