Обука запослених за Комисије за излагање

У скупштинској сали општине Добој, 22.-23.08.2013. године одржан је семинар за запослене Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове у добојској регији за Комисије за излагање на јавни увид података у поступку оснивања катастра непокретности.

Ова обука организована је у складу са Оперативним планом оснивања катастра непокретности за период новембар 2012.-2013., као и Планом успоставе јединствене евиденције непокретности у БИХ.

Теме које су презентоване обухватале су правну област, геодетску, информационо-комуникациону као и област социјалне осјетљивост у поступку успоставе катастра непокретности.
Едукациони тим акценат је ставио на теме које се односе на припрему за излагање на јавни увид података о непокретностима; методе и технологије израде елабората за излагање (израда привремене базе података о непокретностимма ПКБН); поступак излагања података премјера и катастарског класирања и утврђивања права на непокретностима; социјална инклузија у процесу успостављања катастра непокретности; рјешавање имовинско-правних односа као претходног питања код успоставе јединствене евиденције непокретности и права на непокретностима, формирање и одржавање катастра непокретности и др.

Овом семинару присуствовали су запослени у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове у подручним јединицама у Добоју, Дервенти, Кнежеву, Котор Вароши, Модричи, Шамцу, Броду, Прњавору, Петрову и Теслићу.  

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h