Едукација запослених за Комисије за излагање података

На Мраковици,  у петак и суботу (19. и 20.07.2013. године)одржана је друга у низу едукација за запослене који ће учествовати у комисијама за излагање података на јавни увид и утврђивање права на њима за цијеле катастарске општине. Едукацији је присутвовало око 60 запослених из подручних јединица Градишка, Приједор, Нови Град, Србац и Козарска Дубица.


Младен Ковачевић, в.д. директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, нагласио је да оваква врста едукације треба да допринесе усвајању нових знања и размјени искуства међу запосленима, али и да радници који ће бити чланови комисија буду спремни за изазове који могу да се појаве у поступку излагања података на јавни увид и утврђивања права на њима.


Првог дана предавања, поред предвача из Управе, презентацију су одржали и представници фирме Дигит д.о.о. из Бања Луке, а у вези са уношењем промјена и кориштењем базе података о непокретностима, која је већ у примјени и која ће се додатно усавршавати у зависности од потреба, те користити у поступку излагања података на јавни увид.


Током ове дводневне едукације, поред правних, геодетских и инофрмационо-комуникационих тема презентована је и тема Инклузија у процесу успостављања катастра непокретности, која има за циљ оставривање загарантованих права грађана Републике Српске, без обзира на полну, националну, расну и другу припадност, та да им се омогући право уписа на непокретностима.

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h