Обука запослених за Комисије за излагање података на јавни увид у поступку оснивања катастра непокретности

У суботу и недељу (13. и 14. 07.2013. године) у скупштинској сали општине Лакташи одржана је дводневна едукација запослених Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове за Комисије за излагање на јавни увид података у поступку оснивања катастра непокретности.

Уводну ријеч дао је Младен Ковачевић, в.д. директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове. Током свог обраћања учесницима на овом скупу, в.д. директор је упознао присутне са значајем и улогом на припремним активностима за оснивање катастра непокретности као и реализацијом тих послова, тренутном ситуацијом у Управи, ревизорским извјештајем, као и са планираним активностима.

Координатор Едукационог тима др Мирко Стојчиновић, упознао је присутне да су ПЈ Бања Лука, ПЈ Челинац и ПЈ Лакташи обухваћене пројектом Свјетске банке за провођење масовног излагања података на јавни увид за оснивање катастра непокретности, односно за оснивање катастра непокретности за цијеле катастарске општине.


На предавањима одржаним током ова два дана обрађене су сљедеће теме из правне области: припреме за излагање на јавни увид података о непокретностима – комплетан поступак од израде елабората до доношење рјешења, рјешавање имовинско-правних односа као претходног питања код успоставе јединствене евиденције непокретности и права на непокретностима, као и формирање и одржавање катастра непокретности. Из геодетске области обрађене су теме: методе и технологије израде елабората за излагање (израда привремене базе података о непокретностима), поступак излагања података премјера и катастарских класирања и утврђивање права на непокретностима, формирање катастра непокретности (израда базе података).


Предавачи су били чланови менаџмента Републичке управе за гоедетске и имовинско-правне послове и то: др Мирко Стојчиновић, стручни савјетник за правнe послове, Ћана Бабић, помоћник директора за имовинско-правне, нормативне и аналитичке послове, Велибор Витор, начелник Одјељења за геодетско-информациони систем (ГИС) и информациони систем Управе (ИСУ), Милена Јосиповић, в.д. шефа ПЈ Челинац, мр Драган Мацановић, помоћник директора за геодетске послове и Драган Ђерић, начелник Одјељења за надзор у Сектору за оснивање и одржавање катастра непокретности.

Тим за едукацију поред наведених предавача чине и Даниела Домазет, помоћник директора за правне, опште и финансијске послове, Миладин Ђокановић, стручни савјетник за политике развоја катастра, свјетске и европске интеграције инфраструктуре геопросторних информација, Алекасндар Деурић, начелник Одјељења за другостепени поступак, Ненад Бајић, начелник Одјељења за експропријацију, Перо Босић, начелник Одјељења за катастар, Снежана Ђекић, начелник Одјељења за основне радове и премјер, Драган Груловић, в.д. шефа ПЈ Бања Лука, Милена Броћета Масларић, виши сарадник колегијума и Свјетлана Керен, лектор.


План обуке започео је са обуком око 50 службеника правне и геодетске струке из подручних јединица из Бања Лукa, Лакташи и Челинац. У наредном прериоду планирана је континуирана едукација службеника из свих подручних јединица Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, као и израда публикације у вези са темама које буду обрађене током одржавања обука.

Галерија слика


FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h