Управа подржала програм ''Више од лидерства'' Свјетске банке

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове се прикључила програму Свјетске банке „Више од лидерства“ у циљу формирања тима састављеног од стручњака за питања земљишне администрације, социјална и родна питања.

Реформа ће се радити у форми пилот пројекта, под називом: „Регистрована имовина – Корак напријед ка економском оснаживању жена и угрожених група“. Тим за реализацију активности програма „Више од лидерства“ за Републику Српску, чине по један представник из Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, затим Центра за пружање бесплатне правне помоћ, Гендер центра – Центра за једнакост и равноправност полова и Савеза националних мањина.

Представници наведених институција, као чланови тима за реализацију програма „Више од лидерства“ прошли су едукацију коју је организовала Свјетска банка у Бечићима, Црна Гора, у периоду 17.-22. јун 2013.године, како би се могли суочити са изазовима које доноси процес реформе земљишне администрације.

Пилот пројектом „Регистрована имовина – Корак напријед ка економском оснаживању жена и угрожених група“ у процесу реформе биће обухваћени едукативни програми, информативне камапање, програм бесплатне правне помоћи, теренска истраживања, и друге сличне активности, а све у циљу омогућавања угроженим категоријама да остваре своја права на непокретностима током реализације пројекта „Регистрација непокретности“, у којем је као циљ постављена успостава јединствене евиденције непокретности у Републици Српској.

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h