Студијска посјета Словенији – Процјена вриједности непокретности

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, чланови компоненте за процијену вриједности непокретности у оквиру шведског пројекта ''CILAP'', посјетили су Геодетску управу Словеније у периоду од 10.07.2013. до 12.07.2013. године.
Циљ студијске посјете Геодетској управи Словеније био је да се радна група упозна са системом масовне процјене вриједности непокретности у Словенији који је ова управа усавршила уз подршку Lantmaterieta и који је у свакодневној примјени.


На почетку студијске посјете уводну ријеч дао је директор Геодетске управе Словеније и пожелио учесницима успјешан рад током посјете.


Предавање на тему ''Масовна процјена вриједности непокретности''  одржао је мр Душан Митровић, директор Канцеларије за масовну процијену вриједности непокретности у Геодетској управи Словеније, током које је представио разлоге за развој овог система, законску основу, оснивање канцеларије за масовну процјену вриједности непокретности као и друга кључна питања у вези развоја области процјене вриједности непокретности у Словенији.


Једно од кључних питања за развој процјене вриједности непокретности  јесте јачање међуинституционалне сарадње између Геодетске управе, Министарства финансија, Пореске управе, банака и других субјеката, као и размјена података између наведених институција у циљу заштите корисника услуга. За успјешну реализацију ове активности потребно је добро дефинисати законску основу, која ће представљати темељ за даљи развој и унапређење процјене вриједности непокретности.

Галерија слика


FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h