Шеста регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података

У Београду је у периоду од 03.06.2013. до 04.6.2013. године одржана Шеста регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података, чији је организатор био Републички геодетски завод Републике Србије уз подршку INSPIRATION пројекта.


На свечаном отварању присутнима су се обратили господин Велимир Илић, министар грађевинарства и урбанизма Републике Србије, и господин Зоран Крејовић, директор Републичког геодетског завода.


Учесници на шестој регионалној конференцији о катастру и инфраструктури просторних података били су представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, затим представници регионалних геодетских, катастарских и картографских институција, образовних установа, Eurogeographics асоцијације, Светске банке, Joint Research Centre Европске комисије и конзорцијума ИНСПИРАТИОН пројекта.


Током конференције презентоване су актуелне теме из области земљишне администрације и међународне сарадње у овој области. Теме су биле посвећене области унапређења катастра и законска рјешења, информационо-комуникационо унапређење катастарских система и гравиметрија, као и међународном пројекту INSPIRATION и активностима EuroGeographics-a.


Заједнички закључак је да регионална сарадња значајно доприноси модернизацији и убрзању реформи система земљишне администрације, као и изградњи инфраструктуре просторних података.

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h