Потписан споразум са Краљевином Норвешке

Сарајево - Јуче је у згради Парламентарне скупштине БиХ у 12 сати одржана церемонија потписивања Споразума о имплементацији пројекта „Јавне службе за тржиште некретнина и европске интеграције", који ће се финансирати донаторским средствима Краљевине Норвешке.


Циљ пројекта је јачање капацитета у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Федералној управи за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БиХ, ради припреме, чувања, и ширења географских информација како би се пружила подршка изградњи капацитета за пријаву некретнина и повећању приступа географским информацијама, с циљем да се испоштују релевантни захтјеви за европске интеграције наведени у Inspire директиви Европске Уније.

Учесници у реализацији пројекта су Statens kartverk – агенција за картографију Краљевине Норвешке, Министарство цивилних послова БиХ, Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БиХ.

Пројект почиње потписивањем Споразума 22. 04. 2013. године и проводиће се у периоду од 20 мјесеци. Трајање пројекта се може продужити ако се уговорне стране тако договоре и ако га одобре Савјет министара БиХ и Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.

Укупна финансијска подршка Владе Краљевине Норвешке износи 8.661.958 норвешких круна (приближно 1.140.000 евра), која ће једнако бити распоређена  Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Федералној управи за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БиХ.
Вриједност доприноса Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БиХ је у процијењеном износу од 667.550 норвешких круна, који ће двије геодетске управе равномјерно осигурати, у смислу радова који се односе на пројекат.

Имплементацијом пројекта формираће се централне базе података (дата центри) у ентитетским геодетским управама у којима ће бити похрањени картографски и катастарски податци, спремни за даљње одржавање и дистрибуцију корисницима. На овај начин ће  картографски и катастарски податци бити доступни корисницима путем Интернета и интранета.

Галерија слика


 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h