Студијска посјета Геодетској управи Шведске „Lantmäteriet”

У периоду од 17.-23. марта 2013. године, представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Федерације БИХ у оквиру студијског путовања посјетили су Геодетску управу Шведске ''Lantmäteriet'', Општину Gävle и Шведску међународну развојну агенцију ''SIDA''.

 


Ова студијска посјета имала је за циљ упознавање са системом земљишне администрације у Шведској, која има традицију у земљишној администрацији дугу око 400 година и једна је од најуређенијих земаља у свијету у овој области.  


Поред тога, посјета је имала за циљ усвајање нових знања у циљу што ефикасније реализације пројекта ''Изградња капацитета за побољшање земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини'' (''CILAP'') који се финансира из донаторских средстава Шведске.


Bengt Kjellson, директор ''Lantmäteriet''-a, одржао је уводно предавање са циљем представљања свих активности и послова којима се бави Геодетска управа Шведске.


Током ове студијске посјете предавања су одржали и стручњаци за области  институционалног јачања, ИТ технологија за одговарајућу подршку земљишној администрацији, успостављања ефикасних процеса земљишне администрације, развој и управљање људским ресурсима, процијене вриједности непокретности, адресног регистра, родне равноправности, антикорупције и др.


Анђа Зимић, директор пројекта ''CILAP'' истакла је да је веома задовољна сарадњом коју има са ентитетским геодетским управама и да вјерује да ће кроз овај вид сарадње и унапређења земљишне администрације у оба ентитета у БИХ, пројекат ''CILAP'' бити веома успјешно реализован.


Договорен је наставак сарадње за развој и јачање геодетских управа из оба ентитета заједно са Геодетском управом Шведске ''Lantmäteriet''. Наредни сусрет је планиран за мјесец април, када ће стручњаци из ''Lantmateriet''-a посјетити Бања Луку и одржати низ предавања.

Галерија слика

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h