Час за студенте у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове

18.12.2012. године – Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске традиционално наставља сарадњу са Архитектонско-грађевинско-геодетским факултетом Универзитета у Бањалуци.


Данас је одржан састанак са студентима завршне године Одсјека за геодезију и њиховим професорима, четврти по реду, који се редовно одржава сваке године у децембру.


Присутне је поздравио и дао уводну ријеч др Тихомир Глигорић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове и истакао да ће ова Управа и у будућности пратити и подржавати рад Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета у Бањалуци. Укратко их је упознао о међународној сарадњи коју има Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске у реализацији пројеката из области инфраструктуре просторних података, са завршеним Пројектом регистрације замљишта, као и са Пројектом регистрације непокретности који треба да почне на прољеће 2013. године, који ће бити финансиран из крединтних средстава Свјетске банке, а подршку за побољшање капацитета земљишне администрације и процедура пружиће Влада Краљевине Шведске посредством међународне развојне агенције 'SIDA' и Lantmaterieta (Шведске геодетске управе).


Проф. др Владимир Лукић, савјетник декана Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета, истакао је значај који има Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске у раду Факултета, те да је заједничком сарадњом Факултет добио и Одсјек за геодезију. Овом приликом је истакао да овакви скупови младим људима много значе, јер тако могу сазнати како практично изгледа рад на међународним пројектима из области њихове струке.


Проф. др Манојло Миладиновић је редован професор на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету у Бања Луци. У свом обраћању он је упоредио систем земљишне администрације у Републици Србији и Републици Српској, јер је Геодетски завод Србије у току ове године завршио имплементацију Пројекта регистрације непокретности, који ће у наредној години започети Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске.


Презентацијом на тему 'Имплементација међународних пројеката', Дарко Мишковић, стручни савјетник директора за геодетске послове у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове упознао је студенте и њихове професоре са који међународним организацијама сарађује ова Управа, које пројекте је реализовала, такође са пројектима који су у току и са онима који су у плану да се реализују.


Након ове презентације представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, професори и студенти Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета су наставили разговор и договорили наставак сарадње.

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h