Тим Свјетске банке посјетио подручну јединицу Челинац

10.12.2012. године – Представници Свјетске банке у понедељак су посјетили Републичку управу за геодетске и имовинско-правне послове, Подручну јединицу Челинац у склопу своје мисије.


Током посјете овој подручној јединици, в.д. шефа подручне јединице Челинац Милена Јосиповић, упознала их је да је Репбличка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, у циљу што бољег спровођења Пројекта регистрације непокретности, који треба да почне наредне године и који ће бити финансиран из кредитних средстава Свјетске банке, донијела Одлуку о оснивању катастра непокретности за катастарску општину Челинац Доњи, у складу са Законом о премјеру и катастру Републике Српске.


Ради се о Пилот пројекту који ће у току реализације приказати све активности на извршењу истог са анализом уторшка времена, кадровских и финансијских средстава. За овај Пилот пројекат изабрана је катастарска општина која територијално покрива градски центар општине, индустријску и пословну зону, као и више зона за индивидуалну и колективну стамбену изградњу.


За ову катастарску општину одржава се евиденција катастра земљишта, са подацима о парцелама и посједа на основу аерофотограметријског снимања 1974. године, земљишна књига са подацима о парцелама и уписом права на основу аустро-угарског премјера, те књиге уложених уговора за станове, пословне згаде, пословне просторе и гараже са уписом права на овим некретнинама.


Током посјете подручној јединици Челинац, начелник Општине Челинац Момчило Зељковић, такође је примио делагацију Свјетске банке и истакао да има добру сарадњу са запосленима у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове, Подручној јединици Челинац и истакао да подржава овај Пилот пројект који спроводи ова подручна јединица, јер грађани Општине Челинац заслужују да имају тачне и поуздане податке о својој имовини.


Вођа тима Свјетске банке Mika-Petteri Torhonen, захвалио се начелнику Општине Челинац Момчилу Зељковићу и в.д.шефа ПЈ Челинац Милени Јосиповић на доброј сарадњи и истакао да је овај Пилот пројекат веома добра прилика да се изврше детаљне припреме за успјешну реализацију Пројекта регистрације непокретности.

Галерија слика

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h