10. Генерална скупштина EUROGEOGRAPHICS

Брисел, 10 – 13.10. 2010.У Бриселу је од 10. до 13. октобра 2010. године одржана 10. Генерална скупштина Eurogeographics, европске асоцојације која окупља 54 државне институције у области катастра, геодезије и геоинформатике из земаља чланица ове асоцијације. Овогодишња Генерална скупштина одржана је под мотом „Једна мисија, једна Европа - уједињени кроз географске информације“.

 

У раду Генералне скупштине испред Републике Српске учествовала је делегација Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, која је пуноправни члан ове угледне европске асоцијације. Делегацију је предводио директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске др Тихомир Глигорић, а у делегацији су били и др Милан Благојевић те Дарко Мишковић.

 

Овогодишње засиједање отворио је предсједник Европског савјета Херман Ван Ромпуј (Herman Van Rompuy), а учесницима скупа обратио се и министар одбране Краљевине Белгије Питер Де Крем (Pieter De Crem).

 

У оквиру рада Генералне скупштине наша делегација је посјетила Европски парламент, а посљедњег дана рада чланови Генералне скупштине, међу којима је и делегација из Републике Српске, одлучивала је о финансијском извјештају за протекли период, годишњем оперативном плану активности, као и о средњорочном плану послова из области катастра, геодезије и геоинформатике за период од 2011. до 2015. године. У оквиру средњорочног плана предвиђена је израда пројеката из области геодезије и геоинформатике. Учешће у овим пројектима биће омогућено и Републици Српској, што ће бити један од важних корака у процесу њеног интегрисања у европску инфраструктуру просторних података (ESDIN).

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h