ПОЧЕЛИ ГЕОДЕТСКИ РАДОВИ ЗА ИЗГРАДЊУ ДИОНИЦЕ АУТО-ПУТА РАЧА-БИЈЕЉИНА

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) је спремно дочекала ступање на снагу Закона о посебном поступку експропријације ради изградње Ауто-пута и гасовода дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Рача. Овим законом предвиђно је да геодетско-техничке радове врши РУГИПП.

 

 

Извођење геодетско-техничких радова за дионицу ауто-пута Рача-Бијељина почело је у сриједу, 11. марта 2020. године. За ову дионицу у дужини од 20 километара РУГИПП је формирао пет тимова, укупно 10 геодетских стручњака за обиљежавање трасе ауто-пута.

 

За дионицу ауто-пута Рача-Бијељина потребно је обиљежити и експрприсати око 640 парцела, односно око 175 хектара већином пољопривредног земљишта. РУГИПП је за потребе извођења геодетско-техничких радова обезбједио сва потребна материјално-техничка средства.

 

Након што се заврше геодетско-технички радови на терену иде се у поступак експропијације и рјешавања имовинско-правних односа за утврђену трасу. За рјешавање имовинско-правних односа у поступку експропријације формирани су тимови које чине геодете и дипломирани правници, за које је одржана едукација у петак, 13. марта 2020. године у Бијељини.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h