РУГИПП ПРЕДСТАВИО АДРЕСНИ РЕГИСТАР НА СЈЕДНИЦИ ПРЕДСЈЕДНИШТВА САВЕЗА ОПШТИНА И ГРАДОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

Помоћник директора за нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Јасенко Нединић и консултант ЦИЛАП пројекта Дејан Јеремић присуствовали су у четвртак, 5. марта 2020. године у Требињу на сједници Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске.

 

 

На сједници су представљени досадашњи резултати на успостави система Адресног регистра и Регистра просторних јединица у Републици Српској, као и резултати сарадње са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Републичким заводом за статистику.

 

Јасенко Нединић, помоћник директора у РУГИПП-у истакао је да адресни регистар представља основну претпоставку за успоставу функционалног и добро организованог друштва.

 

Социјалне службе, брига о старима, услуге спашавања и помоћи надлежних служби као што су полиција, ватрогасци и хитна помоћ,  поред тога урбанистичко планирање, попис становништва и изборни процес, не могу се организовати на ефикасан начин без ажурниог система Адресног регистра, рекао је Нединић.

 

Подсјећамо да је РУГИПП у претходном периоду потписао са јединицама локалне самоуправе у Републици Српској споразум о успостави Адресног регистра.

 

Предсједништво Савеза општина и градова Републике Српске подржало је досадашње активности РУГИПП-а и ЦИЛАП пројекта на успостављању Адресног регистра у свим јединицама локалне самоуправе у Републици Српској, те су током састанка истакли да ће пружити подршку и у наредном периоду како би се комплетам систем Адресног регистра израдио у најкраћем могућем року.

 

За наредни период договорено је да се у дневни ред предстојеће скупштине Савеза општина и градова Републике Српске уврсти и питање Адресног регистра и Регистра просторних јединица.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h