ПРЕДСТАВНИЦИ РУГИПП-а НА ГОДИШЊЕМ САСТАНКУ УПРАВНОГ ОДБОРА ЦИЛАП ПРОЈЕКТА

 

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић и помоћник директора за нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте Јасенко Нединић учествовали су на годишњем састанку Управног одбора пројекта „Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини“ (ЦИЛАП) који је одржан у четвртак, 30. јануара 2020. године у Мостару.

 

 

На састанку су представљени резултати пројекта постигнути у 2019. години као и планиране активности за наредну фазу пројекта ЦИЛАП.

 

Предраговићева је изјавила да су у протеклом периоду све јединице локалне самоуправе са РУГИПП-ом потписале Споразум о успостављању Адресног регистра и да је у више од половине јединица локалне самоуправе до сада Адресни регистар успостављен уз подршку шведског донаторског пројекта ЦИЛАП.

 

Поред Адресног регистра у оквиру ЦИЛАП пројекта успостављен је и Регистар цијена непокретности у који се евидентирају сви купопродајни уговори на основу којих се уписује власништво на непокретностима на територији цијеле Републике Српске.

 

„Регистар цијена непокретности је доступан на сајту РУГИПП-а и сваким даном броји све више прегледа. Увидом у Регистар цијена непокретности заинтересована лица могу да сазнају информације о цијенама прометованих непокретности, њиховој величини, приближној локациј и обиму носиоца права, док су лични подаци заштићени“, рекла је директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић.

 

На састанку је истакнуто да ЦИЛАП пројекат значајно доприноси уанапређењу земљише администрације у Републици Српској и да је значајна подршка другим пројектима и активностима које спроводи РУГИПП.

 

Поред представника РУГИПП-а састанку су присуствовали и представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, затим руководилац Одјељења за међународне услуге геодетске управе Лантматериет Микаел Лиље, савјетник и замјеник шефа мисије Краљевине Шведске Торгни Свенунгсон и директорица ЦИЛАП пројекта Анђа Зимић.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h