СУМИРАНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА НА РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ

 

У организацији Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), а у оквиру реализације шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ ЦИЛАП 29. новембра 2019. године у Бањалуци одржана је едукативна/интерна радионица о теми „Родна/џендер равноправност у РУГИПП-у“.

 

 

Радионицу је отворила директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић истичући да ће након бројних активности и резултата постигнутих на подизању свијести јавности, бити покретане и конкретне иницијативе са циљем постизања веће родне равноправности.

 

У првом дијелу радионице, којој су присуствовали начелници одјељења у РУГИПП-у, представљене су досадашње активности и резултати реализације џендер компоненте пројеката ЦИЛАП и „Регистрација непокретности“. Такође, приказан је и филм „Ко је власник куће“.

 

Учесници радионице разговарали су и о Политици родне равноправности коју је РУГИПП усвојила, с посебним освртом на циљеве које је неопходно остварити примјеном овог документа.

 

Као увод у едyкативни дио радионице презентовани су резултати истраживања о ставовима запослених у сједишту РУГИПП-у о родној равноправности. Едукативни дио радионице водио је консултант за родну равноправност са дугогодишњим искустаом у овој области Саша Савичић.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h