ДЕЛЕГАЦИЈА РУГИПП-а у СЛУЖБЕНОЈ ПОСЈЕТИ РЕПУБЛИЧКОМ ГЕОДЕТСКОМ ЗАВОДУ СРБИЈЕ

 

Делегација Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) на челу са директором Босиљком Предраговић састала се 20. новембра 2019. године у Београду са директором Републичког геодетског завода Србије (РГЗ) Борком Драшковићем и његовим сарадницима.

 

 

Током састанка разговарано је о сарадњи РУГИПП-а и РГЗ-а, те потписивању споразума којим би се досадашња успјешна сарадња двије институције наставила и у наредном периоду.

 

За РУГИПП су посебно значајна искуства РГЗ-а у изградњи централног депоа за аналогни архив, с обзиром да интензивно ради на дигитализацији архивске грађе РУГИПП-а.

 

Представници РУГИПП-а и РГЗ-а разговарали су о кориштењу средстава ИПА фондова. Између осталог, било је ријечи о искуствима Србије у области прикупљања и обраде података добијених помоћу ЛИДАР снимања.

 

Поред директора РУГИПП-а у службеној посјети РГЗ-у боравили су помоћници директора РУГИПП-а за економско-финансијске послове Драган Станковић; нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте Јасенко Нединић; информационе технологије катастра непокретности Станко Свитлица, те начелник Одјељења за дигитални архив Милена Јосиповић.  

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h