ИСКУСТВА ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА КОРИСНА ЗА РУГИПП

 

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић и помоћник директора за нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте Јасенко Нединић учествовали су на међународној радионици о територијалном развоју одржаној од 5. до 8. новембра 2019. године у шпанском граду Сантиаго де Компостела. 

Учешће на овој радионици и међународна искуства су од великог значаја за РУГИПП који тренутно припрема стратешка документа за комасацију земљишта односно уређење земљишних површина и стварање већих и правилнијих земљишних парцела ради економичније обраде и искориштавања земљишта.  

 

Међународну радионицу под називом „Територијални развој - изазови и могућности" организовали су: Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација ФАО, Агенција за рурални развој из Шпаније, Међународна федерација геодета, а уз подршку њемачке организације за међународну сарадњу ГИЗ. 

 

Радионица је одржана по дванаести пут, са циљем размјене искустава у области територијалног, посебно руралног развоја, сарадње у креирању политика и легислативе у овој области, те представљања активности Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација. 

 

Заједно са представницима РУГИПП-а на међународној радионици о територијалном развоју учествовао је и представник Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h