РУГИПП ШАМПИОН САЈМА НЕКРЕТНИНА И ИНВЕСТИЦИЈА 2019

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) учествовала је на трећем Међународном сајму некретнина и инвестиција Бањалука 2019. који је одржан 3. и 4. октобра 2019. године у Бањалуци.

 

У програмском дијелу првог дана сајма,  у организацији РУГИПП-а одржана је панел дискусија о Регистру цијена непокретности.

 

Директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић рекла је да је панел дискусија о Регистру цијена непокретности показала да су грађани заинтересовани за е-сервисе РУГИПП-а кроз које им је омогућен увид о подацима о некретнинама и да је потребно што више таквих услуга. Истакла је да јој је велико задовољство што је РУГИПП другу годину за редом добио признање "Шампион сајма".

 

Други пут заредом позвани смо да учествујемо у овом сајму. РУГИПП је једна од најзначајнијих институција Републике Српске у погледу свих сервиса који Влада Републике Српске нуди грађанима и најзначајнија када су у питању некретнине и инвестиције. Уколико немамо рјешене имовинско-правне односе и нисмо уписани као власници не можемо у пуном обиму ни располагати својим некретнинама нити можемо започети неку одређену инвестицију, рекла је директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић.

 

На овај начин Управа настоји да инвеститорима, градитељима, привредницима, али и широј јавности представи свој рад посебно регистар цијена непокретности, успостављање нове евиденције о непокретностима и електронске сервисе који су на услузи грађанима.

 

На самом штанду РУГИПП-а заинтересовани посјетиоци могли су да прегледају електорнски доступне податке из земљишне администрације, да разговарају са службеницима, али и да погледају филм о адресном регистру под називом „Једноставнија пријава пребивалишта или боравишта у Требињу и Модричи“, као и видео спотове о књижењу имовине у нови катастар непокретности, те о доступним електронским сервисима.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h