ОДРЖАНА СТРУЧНА ПРЕДАВАЊА СТУДЕНТИМА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

 

На основу Споразума о сарадњи који су почетком фебруара 2019. године потписали директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) и декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, службеници и руководиоци РУГИПП-а претходних дана одржали су стручна предавања будућим правницима у Палама и Бијељини.

 

 

Замјеник директора РУГИПП-а Срђан Радуљ, Миленко Сарић, начелник Одјељења за другостепени поступак и Срђан Јокић, виши стручни сарадник за другостепни поступак упознали су будуће правнике са организационом структуром, начином функционисања и дјелокругом рада РУГИПП-а, земљишно-књижном и катастарским евиденцијама, те оснивањем катастра непокретности као нове јединствене евиденције о техничким подацима и носиоцима права на непокретностима. 

 

Студентима ће поред уводних стручних предавања бити омогућено да обављају праксу у подручним јединицама РУГИПП-а током љетњих мјесеци.

 

Практична искуства студенти ће стећи у подручним јединицама РУГИПП-а у мјесту свог пребивалишта односно у најближој подручној јединици гдје ће им бити одређен ментор и биће вођена евиденција о спроведеној пракси.

 

Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву за обављање стручне праксе у трајању од три седмице у подручним јединицама РУГИПП-а од Шамца до Требиња пријавило се 77 студената.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h