СТУДИЈСКА ПОСЈЕТА АПАТИНУ И СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

 

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске су 17. и 18. октобра 2019. године боравили у студијској посјети Апатину и Сремској Митровици.

 

 

Током посјете Скупштини општине Апатин представнике РУГИПП-а и Министарства примила је замјеник предсједника Општине Апатин Дубравка Кораћ.

 

Боравком у студијској посјети учесници су упознати са тереном на основу топографске карте и поступком комасације у мјесту Купусини општина Апатин као и практичним искуствима на комасираним подручјима. Поред тога, имали су прилику и да обиђу подручја у којима се тренутно ради комасација земљишта у Србији.

 

Комасација земљишта представља уређење земљишних површина и стварање већих и правилнијих земљишних парцела ради економичније обраде и искоришћавања земљишта и извођења других радова на уређењу земљишта. 

 

РУГИПП  у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске ради на изради Стратегије о комасацији и Нацрта Закона о комасацији Републике Српске. Ова студијска посјета је значајна и у вези са припремом законских рјешења за Републику Српску јер Србија има водећа законска рјешења у региону када је ријеч о комасацији земљишта.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h