ПРЕДСТАВНИК РУГИПП-А ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ НАДЗОРНОГ ОДБОРА ПРОЈЕКТА “BESTSDI”

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) предсједава Надзорним одобором пројекта BESTSDI за првих шест мјесеци 2019. године.

 

 

За предсједавајућег Надзорног одбора BESTSDI пројекта на састанку који је одржан у Тирани изабран је Зоран Миловановић, координатор пројекта испред Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

 

Пројекат „BESTSDI“ је едукативно-развојни и професионално одрживи програм  инфраструктуре просторних података за земље Западног Балкана.  

 

Пројекат је почео у октобру 2016. године и има за циљ унапређење наставних планова и програма високошколских установа и побољшање квалитета високог образовања у географским наукама и технологијама из области инфраструктуре геопросторних података и геодезије. Такође, овим пројектом предвиђено је повећање нивоа способности и вјештина развијајући иновативне образовне програме у области инфраструктуре просторних података. Ови циљеви су у потпуности у складу са приоритетима пројекта изградње капацитета у оквиру Ерасмус+ програма.

 

Поред учешћа у пројекту „BESTSDI“, РУГИПП је прошле године потписао Меморандум о сарадњи са Архитектонско-грађевинско-геодетским факултетом у Бањалуци и на тај начин пружио подршку у стручно-научном усавршавању студентима завршних година, као и студентима на постдипломским студијама. 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h