Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove učestvuje u realizaciji kapitalnih projekata Republike Srpske

 

Dana 26.03.2012. godine u Banjaluci direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove dr Tihomir Gligorić, zajedno sa svojim saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima norveške kompanije Technor Energy AS d.o.o. za BiH direktorom Kai Bastesenom i gospodinom Vladimirom Aljetićem.

 

Norveška kompanija Technor Energy ASA se bavi iskorištavanjem obnovljivih prirodnih resursa kao što je gradnja mini-hidroelektrana, izgradnja brana i sistema akumulacije.

 

Povod za ovaj sastanak je nastavak saradnje na izgradnji mini-hidroelektrana na rijeci Bosni koji predstavljaju kapitalne investicije iz razvojnog programa Republike Srpske.

 

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je spremna za nastavak saradnje i realizaciju svih pripremnih geodetsko-tehničkih i pravnih poslova koji su u njenoj nadležnosti i koji su potrebni za realizaciju kapitalnih projekata kao što je izgradnja mini-hidroelektrana, koje je Vlada Republike Srpske utvrdila da su od opšteg interesa.

 

Realizacija kapitalnih projekata iz oblasti elektroenergetike koji su predviđeni u Ekonomskoj politici Vlade Republike Srpske za 2012. godinu kao što je izgradnja mini-hidroelektrana na rijeci Bosni su neki od primarnih ciljeva koje podržava Republička uprava ze geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske te ih je uvrstila u planirane aktivnosti u ovoj godini.

 

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h